"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Isnin, 30 Mac 2009

Jangan jadikan tiga pilihan raya ’pungutan suara’

Pengundi inda lagi budu macam tahun2 50an ba.. indapaya kasi tau kali2 rakyat suda tau mana kaca dan mana intan. Dulu kou timbak pak Lah, kali ini kalau kou d timbak .. apa kau rasa ? awal2 kou menjawab kan ... kanapa inda sabar macam pak Lah aaaa

30/03/2009 4:35pm

SUNGAI PETANI 30 Mac — Timbalan Presiden Umno Tan Sri Muhyiddin Yassin meminta rakyat tidak menjadikan tiga pilihan raya kecil pada 7 April ini sebagai satu “pungutan suara” penerimaan rakyat terhadap kepimpinan baru Umno dan Barisan Nasional (BN) oleh Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata sememangnya pilihan raya kecil itu mempunyai signifikasi kerana secara kebetulannya proses peralihan kepimpinan dan kuasa itu berlaku ketika tiga pilihan raya kecil, Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau, Kedah dan Batang Ai, Sarawak serta Parlimen Bukit Gantang, Perak diadakan.

“Saya nak ingatkan ini bukan pungutan suara kepada kepimpinan Najib (Datuk Seri), ini pilihan raya kecil,” katanya kepada pemberita selepas mendengar taklimat jentera pilihan raya BN di Bilik Gerakan BN Merbok di sini hari ini.

Katanya pengundi perlu mengambil kira situasi masa depan negara dan penambahbaikan dasar serta pendekatan untuk membangunkan negara tanpa menyisihkan mana-mana kaum di negara ini.

“Kita nak melaksanakan program sosial yang lebih berkesan dan ini kita nak buat dalam tempoh yang berlaku tidak terlalu lama. Kita akan mulakan sekarang dengan perubahan kepimpinan yang baru,” tambah beliau. — Bernama

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM