"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Rabu, 21 Oktober 2009

YANG bikin hairan inda d kasi hairan ...!


tingok ini gambar; kayu pun sujud pada ALLAH yang indada akal....inikan pulak manusia yang ada akal...lebi liat dari kayu inda bersujud...nama saja silam, nama saja malayu, nama saja anak imam, nama saja anak ustaz dan macam2 lagilah pangkai itu ini.......anak2 inda mau sambahyang, kala2 binatang...punya sikap karas kapala...bah antam kamulah....mati masing2 kita manjawap d dapan ALLAH nanti.


liat gambar d bawa; sajad sujud dan meributkan...sajak kabalakangan ini nagara kita urang d kasi kajut carita dan pangakuan yang maliat...kata diurang nampak sajada BERDIRI SOLAT/SAMBAHYANG...mr. aki inda barapa hairan carita ini apa lagi takajutttt pasal apa Allah buli buat apa saja dia mau... samat-mata kasi tinguk manusia yang ALLAH maha kuasa.

yang bikin hairan mr. aki lagi mangajutkan adalah kadaan umat silam yng inda mau solat, inda mau sambahyang, inda mau puasa dan sabagainya ...ini yng bikin takajut, inda apa kalau bukan silam...ini silam bah, ini urang inda gampar dab takajuttttttttt abis ..... pada hal manusia ini ada utak untuk berpikir....!!!


MURID-MURID dan penduduk kampung melihat kejadian sejadah berdiri di surau SK Tok Sangkut, Repek, Pasir Mas semalam. ( barita dan gambar KOSMO )PASIR MAS - Warga Sekolah Kebangsaan (SK) Tok Sangkut, Repek dekat sini gempar apabila 35 helai sejadah yang berada di dalam surau sekolah berkenaan didapati berdiri.

Mereka mendakwa, bentuk sejadah itu kelihatan seolah-olah lelaki dan wanita sedang menunaikan sembahyang dan berada dalam keadaan duduk antara dua sujud.

Sejadah-sejadah tersebut juga seperti sedang berjemaah dengan sehelai daripadanya seolah-olah menjadi imam dan diikuti dengan 15 helai di ruang sembahyang lelaki dan 19 helai lagi di ruang sembahyang wanita.

Kejadian tersebut disedari kira-kira pukul 10.55 pagi oleh seorang pelajar tahun dua, Nurul Huda Mat Jali, 8, yang sedang mengikuti kelas pemulihan bersama beberapa pelajar lain di pondok berhampiran surau berkenaan.

"Saya secara tidak sengaja ternampak sejadah seperti sedang bersembahyang melalui celah pintu. Saya beritahu kawan dan dia memaklumkan kepada guru," katanya ketika ditemui semalam.

Sementara itu, guru terbabit, Adnan Abdullah, 37, berkata, dia terkejut apabila melihat sejadah-sejadah tersebut berada dalam keadaan berdiri dan seolah-olah menunaikan sembahyang secara berjemaah.

"Keadaan sejadah tersebut seperti berada dalam saf sembahyang, ada yang tinggi dan rendah seperti jemaah dewasa bersama jemaah kanak-kanak," ujarnya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM