"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Khamis, 22 Oktober 2009

Jangan main api....

RASUL MALAYU YANG JAHANAM

(gambar/berita; utusan malaysia)


PIKIRAN MR. AKI; Indada parkatan yang mr. aki dapat cakap malaingkan 'JAHANAM' indada utak, utak karabau, utak binatang pada kes ini...muka inda malu mangaku nabi..Salain itu kumpulan atau org persauarangan yang mengina AGAMA, mengina NABI juga mr. aki kutut abis2an walau siapa pun dia...indada butul hurmat pada agama dan nabi, ikut ajaran silam mana2 kepercayaan seseorang... urang silam inda buli mengutuk, berdakwah buli pada namun sakadar itu saja...hidaya itu allah yg bagi...jadi mana2 urang perseorangan d kasi ingat JANGAN kamu urang indada katantuan mengunakan bahasa yg mirip mengina agama dan nabi.....mr. aki nampak ada urang yang bagalar DATUK sanaaaaa tampat carita2 d buluk SUARA ANAK MARUDU bacakap katanya; MINUMAN NABI BAINI... sadangkan gambar dia galas basarrr panu minuman karas ....bikin sensitipppp kata2 urang ini, nasip ini nagara malaysia kalau sana arab urang ini abisssss di TATAK oleh urang ARAB...mr. aki ikut carita duarang ini bukan pitna ini parkatan yg DATUK tulis butul2. Minta DATUK jangan main2 pakara ini....!!!

Anak lelaki Abdul Kahar diberkas kerana sebar ajaran sesat

SHAH ALAM 21 Okt. – Anak lelaki ‘Rasul Melayu’ yang dikehendaki oleh Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) kerana dipercayai masih aktif menyebarkan ajaran sesat bapanya menerusi internet dan khidmat pesanan ringkas (SMS) diberkas di Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini.

Zulhilmi Abdul Kahar, 30-an, diberkas pasukan penguat kuasa JAIS sejurus selepas Mahkamah Tinggi Syariah di sini, menjatuhkan hukuman terhadap bapanya, Abdul Kahar Ahmad, 59.

Sebelum diberkas, Zulhilmi dikatakan menyamar sebagai petugas media dengan memakai tag nama kakitangan sebuah stesen televisyen swasta bagi mengaburi pihak penguat kuasa JAIS yang berada di sekitar kawasan mahkamah tersebut.

Bagaimanapun pihak JAIS telah mengesan kehadirannya sejak dia tiba di mahkamah dan Zulhilmi yang menyedari tindak-tanduknya diperhatikan cuba melarikan diri.

Namun usahanya gagal apabila dia berjaya diberkas pihak penguat kuasa agama itu di pekarangan mahkamah kira-kira pukul 1.30 petang.

Pengarah JAIS, Datuk Mohammed Khusrin Munawi ketika dihubungi lewat petang ini mengesahkan penahanan Zulhilmi dan memberitahu pihaknya sudah lama mengekori anak lelaki ‘Rasul Melayu’ itu serta hanya menunggu masa untuk memberkasnya.

Beliau berkata, Zulhilmi juga dipercayai masih aktif menyebarkan ajaran bapanya dan lelaki itu telah menulis satu SMS yang tertera perkataan, ‘JAIS berhala’.

“JAIS mempunyai kuasa untuk menahan Zulhilmi dalam tempoh 24 jam dan kita akan membawanya ke Mahkamah Tinggi Syariah esok bagi urusan pendakwaan,” kata beliau.

Bapa Zulhilmi, Abdul Kahar hari ini dijatuhkan hukuman penjara 10 tahun, denda sebanyak RM16,500 dan sebatan enam kali di mahkamah hari ini selepas dia mengaku bersalah mengisytiharkan dirinya sebagai rasul orang Melayu zaman ini.

1 ulasan:

  1. inilah akibatnya jika taksub pada bangsa berbanding agama. sikit-sikit ketuanan melayu, melayu lah punya tanah inilah konon sehingga ada orang jadi rasul melayu.cuba kita agungkan agama kita dalam berprinsip pasti tidak sesat akidah kita.

    BalasPadam

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM