"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Isnin, 14 September 2009

Cinta ?

ULASAN MR. AKI - kalau CINTA suda malakat pastinya urang itu d pangil GILA... para pamabuk cinta ini mimang tarmasuk urang2 yang GILA, urang tasaup kalau bulum masuk d daerah MABUK mereka itu bulum kanal lagi sang pencipta ... jadi kalau mau rasa cinta kita masti jadi GILA dulu .... !!! renung2lah, paluang menjadi GILA masi ada d bulan ramadhan ini.... jadi mari kita bubut cinta GILA


Mohd. Nor rindukan Wook


MOHD. NOR menggunakan tasbih pemberian isterinya ketika berada di Pusat Serenti Sungai Besi, Kuala Lumpur.


KUALA LUMPUR - "Saya rindu sangat dengan Wook. Saya berharap isteri saya datang melawat saya di sini pada Hari Raya Aidilfitri ini dan membawa bersama ikan kukus kegemaran saya."

Begitulah luahan Mohd. Nor Che Musa, 38, terhadap isteri kesayangannya, Wook Kundur, 107, selepas dua bulan berjauhan kerana ditempatkan di Pusat Serenti Sungai Besi (Persada) di sini selepas ditangkap kerana didapati positif mengambil dadah jenis heroin pada awal Julai lalu.

"Saya rasa amat kesal dengan apa yang terjadi. Namun, saya bersyukur dihantar ke sini (Persada) kerana saya boleh belajar mendisiplinkan diri, bertanggungjawab dan fahami nilai sebenar kasih sayang.

"Sepanjang berada di sini, sudah dua kali saya bertanya khabar pada Wook melalui telefon. Dia banyak kali pesan pada saya supaya jangan tinggal sembahyang dan puasa. Syukur, sejak tinggal di sini, saya puasa penuh dan tidak pernah tinggal seperti sebelum ini," ceritanya.

Tambah Mohd. Nor, walaupun perlu menjalani proses pemulihan selama dua tahun, dia bertekad untuk menjadi pelatih yang baik supaya dapat dibebaskan lebih awal.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM