"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Selasa, 7 April 2009

2 - 1


Bah kamu urang yang mengundi ari ini buatlah pilihan butul2... kamu yang raja sikarang ini, kamu kasi manang d tangan kamu, kamu kasi kala juga d tangan kamu. Ingat ini negara kita Malaysia, kasi itam pun kita d tangan kita....Mimpi Mr. Aki 2 - 1


Siuk juga pigi mengundi ini, apa tidaknya kita d bubut2 ( kejar2 ) oleh calun2 yg bartanding minta d pangka dia punya lambang dan macam2 lagi perangai... ok jugalah buli d runding, kalau parangai diurang memang baik tatap manang punya, inda paya kajar2 pun rakyat tau juga.. cuma Mr. Aki kasi ingat bakal2 YB.. lapas manang kasi tunai butul2 itu janji, jangan pandai buat janji saja ok.... Kita tungu siapa yg manangggg

Pengundian tiga pilihan raya kecil bermula

07/04/2009 8:37am - Utusan Malaysia

KUALA LUMPUR 7 April — Proses pengundian bagi pilihan raya kecil Parlimen Bukit Gantang di Perak dan bagi kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Selambau di Kedah dan Batang Ai, Sarawak berlangsung serentak hari ini setelah pusat-pusat pengundian dibuka pukul 8 pagi ini.

Di Bukit Gantang, calon Barisan Nasional (BN) Ismail Saffian menghadapi bekas menteri besar Perak Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin daripada PAS dan calon Bebas, Kamarul Ramizu Idris.

Pertandingan di Bukit Selambau pula mencatat sejarah dengan 15 calon bersaing iaitu calon BN Datuk S. Ganesan menghadapi calon Parti Keadilan Rakyat (PKR) S. Manikumar serta 13 calon Bebas.

Pilihan raya di Batang Ai pula menyaksikan persaingan satu lawan satu antara calon BN Malcom Mussen Lamoh dan Jawah Gerang daripada PKR.

Parlimen Bukit Gantang mempunyai 55,562 pemilih berdaftar, dengan majoriti pengundi Melayu diikuti pengundi Cina dan India manakala Bukit Selambau mempunyai 35,140 pengundi, dengan majoriti pengundi Melayu, diikuti India dan Cina.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM