"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Isnin, 15 Jun 2009

Juru Nilai ...


Ingatlah para pemimpin... kalau rakyat suda ilang SABAR pangkat kamu hanya d hujung jari rakyat... kamu tumbang langgang bila2 masa saja, mr. aki kali2 cakap pemimpin atas baik macam mana pun.. kalau d bawa2 buat karaja buruk inda sampai ke mana.. ( Bagusnya yang kasi nilai YB2 adalah Ketua2 cawangan, ketua2 kampung, pengerusi JKKK dan IMAM2 setampat )

1 malaysia


ULASAN MR. AKI- Apapun ketika ini yang utama adalah buat karaja, jangan sampai slogan demi slogan d kasi hidang d piring rakyat tapi isinya kosong...banyak x PM bagi tau ' karaja untuk rakyat, kasi utama rakyat' dan banyak lagi ungkapan2 PM setiap x beliau berucap...Tapi nampaknya wakil rakyat ( YB2 ) masi lagi buat parangai macam dulu2... purujik2 karajaan yang d kasi salur pada YB2 balik2 urang2 dia juga yang dapat s....ampai kaya raya...manakala urang2 UMNO lugai2 inda dapat...putih mata. Inilah kadaan d kota marudu, kadang2 kawan2 dari UMNO kecil hati...tapi hal ini inda d ambil perhatian oleh YB... jadi, sampai bila kamik urang2 UMNO d lihat 2 biji mata !!!


15 Jun, 2009 08:53 AM- Bernama

Tinjauan Umum Sama Ada MCA Patut Keluar BN Hanyalah Berbentuk Akademik

KUALA LUMPUR, 14 Jun (Bernama) -- Presiden MCA Datuk Seri Ong Tee Keat berkata tinjauan umum sama ada MCA akan keluar daripada Barisan Nasional (BN) yang tersiar dalam laman blognya, disifatkan sangat mentertawakan dan tidak dikehendaki kerana ia hanyalah berbentuk akademik.

Beliau berkata hasil tinjauan itu hanya dijadikan sebagai rujukan untuk parti seperti tinjauan umum lain yang dijalankan oleh sesetengah pihak bebas dan bersikap tidak memihak.

Menurut tinjauan itu yang dijalankan selepas pilihan raya umum tahun lepas hanyalah untuk menilai pandangan umum mengenai perkara tersebut, tanpa mengira bangsa.

Ong yang juga Menteri Pengangkutan berkata demikian pada laman blognya hari ini bagi menjelaskan mengenai tinjauan umum tersebut yang telah dikeluarkan daripada laman web berkenaan.

-- BERNAMA

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM