"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Selasa, 18 Mei 2010

Tantang Hukum ?


ADUHIIII tok ...rapat2 sikit bah duduk tu, apa malu2, apa takut2 kamu suda nika bah...cuma inda kana iktirap oleh jabatan agama, kamu inda buang anak, kamu inda kana tangkap berdua-duaan.

' BAH UNDI KAMI, APA PATUT BUNG LATAK JAWATAN ATAU INDA PAYA '


kulumpuk wanita yg mambanta atas perkawinan bung muktar yg inda minta ijin bini, rusakkk akida suda wanita2 silam sikarang ini..apa indanya panantangan diurang atas poligami, sadangkan poligami ukum Allah. Bila tantang hukum Allah apa juga cara bererti lawan Allah bah.


Patut wanita2 malaysia tantang abis2an lah bah yg buang anak, mangantam sana hutil2 ...lapas itu bayarrrr abis carita..ini inda ngam panantangan kamu ni.

Kumpulan bertindak untuk kesetaraan gender (JAG) mendesak supaya Bung Mokhtar Radin mengosongkan kerusi parlimennya kerana melanggar undang-undang ekoran berpoligami tanpa kebenaran.

Seorang jurucakapnya Maria Chin Abdullah (kanan) berkata ahli parlimen Kinabatangan itu tidak sepatutnya melanggar undang-undang kerana ia memberi mesej yang tidak baik kepada masyarakat.

"Bung Mokhtar perlu meletak jawatan, dan tidak sepatutnya mewakili rakyat Malaysia lagi.

"Itu langkah terbaik," katanya ketika bercakap kepada wartawan di perkarangan Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur hari ini.

Katanya lagi, poligami tanpa kebenaran juga merupakan satu bentuk penghinaan kepada golongan wanita.

Tambahnya, Bung Mokhtar juga mempunyai reputasi tidak baik kerana sering menjadikan golongan wanita sebagai sasaran dalam ucapannya di Dewan Rakyat.

Bung Mokhtar sebelum ini mengaku bersalah kerana mengahwini isteri keduanya Zizie Ezette A Samad tanpa kebenaran mahkamah pada Disember 2009.

Esok, Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur akan menetapkan hukuman kepada kedua-dua mereka dan saksi-saksi. ( Malaysia kini )

1 ulasan:

  1. Tidak payah bah letak jawatan bukan juga berdosa baitu kawin lagi adehhh.....Chua Soi Lek ada skandal pun masih juga orang pilih jadi Presiden MCA.

    BalasPadam

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM