"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Rabu, 28 Oktober 2009

Datuk oh Datuk bikin ...?

PIKIRAN MR. AKI; butul2 pulak kisah ini datuk ini mandapat liputan malusa d malaysia...anak bini dia sabah tatap kana tampias...inda sala kawin 4 siapa2 saja lalaki yang panting mampu..mampu bukan saja karaja malam tapi mampu kasi didik bini, ini paling panting...mati d tanya ALLAH ada jawapan... gara2 cinta laki-laki sangup buat janji pada wanita, gara2 mau sangup buat janji malangit...sampai mampus !!! ada lagi kawan mr. aki kapala dia butak urang kota marudu juga puligami....jarang2 balik2 d rumah bini muda gara2 takut bini tua....ini lah jantan kalau takut bini dari ALLAH ...untuk apa takut bini ? ko bukan panjahat bah butakkkkkkkkkkkk jaga bini baik2 jangan sampai ko pulak d saman d makhamah macam datuk kita ini.........!!!

Janda tuntut mas kahwin - Pramugari MAS minta rumah banglo, kereta Mercedes Benz C200


AISHAH sepatutnya mendapat sebuah rumah banglo

di kawasan perumahan berhampiran Bandar Utama, Damansara sebagai mas kahwin.


SHAH ALAM - Mahkamah Tinggi Syariah di sini semalam menetapkan 21 Mac depan bagi mendengar kes seorang pramugari yang menuntut bekas suaminya, seorang bekas ahli politik bergelar Datuk, menjelaskan tunggakan mas kahwin berupa sebuah banglo dan hadiah pernikahan sebuah kereta Mercedes Benz C200 yang tertangguh sejak empat tahun lalu.

Hakim Syarie Abu Bakar Mohd. Daud memutuskan tarikh itu apabila wujud keraguan berhubung bidang kuasa mahkamah dalam mengendalikan kes berkenaan selepas mendapati dokumen pengesahan tempat tinggal plaintif, Aishah Abu Bakar, 33, tidak lengkap.

Aishah yang hadir semalam diwakili peguam syarie, Azmi Mohd. Rais manakala defendan, Datuk Saidi @ Ramli Suari, 55, yang tidak hadir kerana kurang sihat diwakili peguam syarie, Moeis Basri.

Dalam penyata tuntutannya, Aishah yang bekerja dengan Penerbangan Malaysia (MAS) menuntut defendan membeli dan menyerahkan rumah banglo berhampiran Bandar Utama di Damansara secara pemilikan sempurna atau memberikan sejumlah wang yang sama nilai dengan banglo itu.


AISHAH terpaksa memfailkan tuntutannya di Mahkamah Syariah bagi mendapatkan mas kahwin yang dijanjikan bekas suami.


Selain itu, defendan juga dituntut supaya membayar tunggakan pemberian Mercedes Benz C200 sebanyak RM144,000 untuk menebus harga belian (jumlah pinjaman) kereta bernombor plat pendaftaran WMY 75 berkenaan.

Defendan turut diberi pilihan untuk membayar segala hutang dan ansuran bank ke atas kereta Mercedes Benz sehingga selesai.

Selain itu, plaintif dalam tuntutan yang difailkan pada 31 April 2008 itu juga mahu defendan, bekas Ketua UMNO Bahagian Bandau, Kota Marudu, Sabah menanggung semua kos mahkamah serta sebarang perintah atau relif yang patut dan wajar diputuskan mahkamah.

Aishah yang ditemui wartawan berkata, pihaknya tidak berpuas hati apabila mas kahwin iaitu sebuah banglo seperti dijanjikan bekas suaminya dan direkodkan dalam sijil perkahwinan ketika mereka bernikah di London pada 4 Februari 2005 belum ditunaikan

2 ulasan:

  1. Salam Mr Aki, agak-agaklah tentu ada di salah satu badan wanita ini bertatahkan intan atau berlian, kalau tak masakan mas kahwinnya begitu mahal bah........

    BalasPadam
  2. cantik mana pun wanita tahi dan kantut dia tatap busuk...kalau indada iman indada guna

    BalasPadam

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM