"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Khamis, 9 Julai 2009

Timbanglah DOSA ?


Tampallah apa saja, tulislah apa saja, tariaklah sampai kuyak mulut, bagilah apa saja gula2, berjanjilah apa saja jenis janji .... semua itu d tentukan d hujung jari pengundi...!!! Kalau mau MANANG tawanlah HATI pengundi, jangan tawan dengan pikiran !!!

sumber gambar: http://minaq-jinggo.fotopages.com/

ULASAN MR. AKI- sampai bila kes anwar ini berakhir ? atau terus-terusan berada atas tarikh ? undang2 bulih sahaja berada d atas.... juga buli barada d bawa, tahi buli d kasi tapuk2 tapi bahunya tatap hidung buli cium ...!!! mr. aki salalu timbang dosa mr. aki yang berkoyan-koyan. Timbangan anda bagai mana ?

Proses permohonan Anwar di Mahkamah Tinggi kecoh

KUALA LUMPUR 8 Julai - Proses mendengar dua permohonan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim di Mahkamah Tinggi di sini, hari ini, berhubung kes liwatnya bertukar menjadi kecoh apabila seorang daripada kira-kira 100 penyokong parti itu ditahan polis.

Lelaki terbabit, Tan Kim Huat, 60, ditahan kerana mengedar cakera padat video (VCD) bertajuk 'Bubar DUN Perak' tanpa tanda pengeluar dan penerbit di luar pekarangan mahkamah itu kira-kira pukul 10 pagi.

Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan berkata, sehubungan itu, Kim Huat ditahan bagi membantu siasatan di bawah Akta Mesin Cetak dan Penerbitan 1984.

''Kim Huat bagaimanapun dibebaskan dengan jaminan polis kira-kira pukul 1 petang ini," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Sebelum ini, Anwar, 62, mengaku tidak bersalah atas pertuduhan meliwat bekas pembantunya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan, 24, di Unit 11-5-1, Kondominium Desa Damansara, Jalan Setiakasih, Bukit Damansara di sini di antara pukul 3.01 petang dan 4.30 petang, 26 Jun tahun lalu.

Pada 2 Julai lalu, Anwar gagal dalam rayuannya di Mahkamah Rayuan terhadap keputusan Mahkamah Tinggi pada 5 Mac lalu yang membenarkan perbicaraan kes liwat itu dipindahkan dari Mahkamah Sesyen ke Mahkamah Tinggi.

Terdahulu penyokong-penyokong PKR berkumpul di luar pekarangan mahkamah sambil melaungkan perkataan 'Bebas Anwar' dan 'Reformasi' sambil membawa poster serta VCD selepas Anwar meninggalkan mahkamah.

1 ulasan:

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM