"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Ahad, 10 Mei 2009

mau mati


cuba kamu tingok yang baring ini.. d tangan ada bandira pambangkang, kapala ada topi haji..mau kasi alang jalan raya.. budu butul indada utak.. orang topi haji macam ini indada parangai d zaman nabi, bikin malu butul...jadi pambangkang kasi bukti saja bah dalam pilihan raya, jangan jadi macam karabau indada utak...pakaian islam jangan d kasi camar, topi haji jangan d kasi jadi tutup kapala ketika mencuri.. pikir2 lah kita....

3 ulasan:

 1. Nahh...kalau urang mabuk waktu pesta menuai atau gawai kita bulih paham lagi aki...kalau sudah hilang itu mabuk pandai bagus juga itu pikiran.Tapi kalau macam dalam gambar itu aiyoboh...itu mabuk pulitik...paling bahaya inda pandai sadar itu kecuali kalau tulang belulang dia sudah jadi kurupuk.hahaha

  Sia suka lah kau punya buluk ini aki,bikin katawa tapi paling bagus bikin buka mata sama utak.Teruskan perjuangan aki.

  BalasPadam
 2. Apa sudah jadi sama ini urang-urang melayu.Hang Tuah kata takkan melayu hilang didunia tapi kalau macam ini punya melayu bagus inda payah ada dalam dunia lah...bikin malu urang islam saja.

  Wahai rakan2 ku kaum mualaf tidak kiralah yang dusun islam atau lain2 suku kaum (saya cina islam),mari kita ramai2 buktikan bahawa AJARAN ISLAM ITU BENAR DAN MEMBAWA KEPADA PERDAMAIAN.KITA TUNJUK PADA DUNIA BAHAWA ORANG ISLAM BERAKHLAK MULIA BUKAN MACAM ORANG DALAM GAMBAR ITU.

  Itu urang dalam gambar mimang palui sepalui-paluinya 2x5 sama yang baru keluar ISA tapi tidak mau cakap terima kasih sama kerajaan.

  BalasPadam
 3. Kyro paminat mr. aki urang bukit hehe i2lah bah.. mangkali itulah gaya mabuk pulitik sangup buat apa saja mangalakan urang gila.. urang gila bulum ada mr. aki nampak baring d jalan. Paling2 pun talanjang nampak dia punya gantung2..

  hang tuah bilang malayu inda ilang d dunia..butul ini malayu inda ilang d dunia, yg ilang peradaban, yg ilang akal budi..mangkali utak urang2 ini buli kita kasi sama utak karabau...limpang2 d jalan, birak inda katantuan..

  manusia yg inda batarima kasi bagus kasi kurung sampai mati...indada guna

  BalasPadam

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM