"وَمَا هُوَ بِقَوْلِ شَاعِرٍۢ ۚ قَلِيلًۭا مَّا تُؤْمِنُونَ
dan Al quran itu bukanlah perkataan seorang penyair. Sedikit sekali kamu beriman kepadanya." (QS. AL HAAQQAH:41)

SINI KAMU URANG

Ahad, 31 Mei 2009

Bikin Tawar napsu...

Sajak macam2 gambar dalam kotak rukuk, napsu mr.aki merukuk turun...inda barapa samangat suda isap rukuk, kadang2 3 hari atau 4 hari baru mr.aki isap ..baranti bulum buli lagi, bagus juga itu gambar bikin tawar parasaan.. kalau dapat lagi, bukan d kutak rukuk saja kasi tampal itu gambar... kasi tampal basar2 d papan2 tanda lagi bagus...atau d kurita2 jurujual, di kadai2, d pejabat2 karajaan.

ARKIB : 30/05/2009 - Utusan Malaysia

Rokok: Amaran kesihatan wajib mulai Jun

KUALA LUMPUR 29 Mei - Kementerian Kesihatan akan menguatkuasakan sepenuhnya cetakan amaran kesihatan bergambar pada setiap bungkusan rokok bermula 1 Jun.

Setiap bungkusan rokok di pasaran perlu memaparkan gambar amaran itu mengikut keperluan Peraturan-peraturan Kawalan Hasil Tembakau (Pindaan) 2008.

Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr. Mohd. Ismail Merican berkata, gambar amaran pada bungkusan rokok yang dipamerkan untuk jualan tidak boleh dihalang sebarang alat atau cara daripada penglihatan.

"Penjual yang menjual bungkusan rokok yang tidak memaparkan gambar itu melakukan kesalahan dan boleh didenda tidak lebih RM10,000 atau dua tahun penjara atau kedua-duanya," katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini.

Sehubungan itu, Ismail mengingatkan semua penjual supaya tidak menjual bungkusan rokok yang tidak memaparkan amaran bergambar tersebut bagi mengelakkan didenda.

2 ulasan:

  1. aku pulak bila tiada gambar macam2 tiada kik mau isap salem menthol...he he he. kalau di KB saya hisap tigur saja pakai sigup dari langkon.

    BalasPadam
  2. aik, nah tuan buli tahan ko punya samangat ooo inda kurang hehe .. kasi buang2 itu samangat sama mr.aki

    BalasPadam

Kamu buli cakap apa saja kamu suka tapi tangung sendiri aaaaa mr. aki inda bartangungjawab...

Klik player di bawah untuk mendengar siaran CAHAYAFM